keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Korvispostaus

Eilen illalla innostuin tekemään pitkästä aikaa omia koruprojektejani, ja sain hirveällä draivilla aikaiseksi kuusi korua. En ihan ehtinyt mukaan ÄHHiin (Älä Hilloa Helmiäsi - Inkun lanseeraama projekti, jonka tavoitteena on tehdä helmikuun ajan koru päivässä ja käyttää erityisesti niitä helmiä, jotka ovat lojuneet käyttämättömänä nerik-laatikossa [nerik=näitä en raski ikinä käyttää]). Aion kuitenkin tehdä helmikuun ajan koruja ÄHHin hengessä: vien loppuun idulla olleita projekteja ja käytän niitä helmiä, joita olen hiplaillut harva se päivä mutta joita en ole oikein raaskinut käyttää... Paineita en kuitenkaan aio ottaa, vaan teen vähän fiiliksen mukaan.

Nämä korut eivät kuitenkaan vielä ole eilisillan tuotoksia, vaan vähän vanhempia. Olen jostain syystä tehnyt hyvin vähän korviksia tilauksesta, mutta tammikuussa sain tehdä aika monet, joista osa tulee tässä:

Ensimmäiset korvikset on tehty lempikoukkuihini, ja asiakas valitsi niihin kauniisti toisiinsa sointuvat, lämpimän sävyiset Swarovskit. Korviksia tehdessäni mielessäni pyörivät mielikuvat eräästä Pentti Saarikosken runosta. Niin noloa kuin se onkin, en muista, annoinko korviksille jo nimeä siinä vaiheessa, kun toimitin ne asiakkaalle - ja jos annoinkin, en muista, mikä se oli! Eli voi olla, että on tapahtunut nimenvaihdos, mutta tässä joka tapauksessa runo ja korut:

      Minä rakastan sinua
              niinkuin vierasta maata
                   kallioita ja siltaa
   niinkuin yksinäistä iltaa joka tuoksuu kirjoilta
        minä kävelen sinua kohti maailmassa
   ilmakehien alla
                   kahden valon välistä
minun ajatukseni joka on veistetty ja sinua

                   (Pentti Saarikoski)

Sinua kohti. Swarovskin kristalleja (muistaakseni sävyt Copper ja Golden Shadow) ja sterlinghopeaa.

Eräs asiakas tilasi muutamat kaulakoruihinsa sopivat korvikset. Ensimmäiset on tarkoitettu pariksi makeanvedenhelmistä, hematiiteista ja Swarovskeista tuunatulle kaulanauhalle, jolle en tuolloin antanut nimeä mutta jonka täten ristin Harlekiiniksi.

Harlekiini. Hematiitti ja sterlinghopea.

Seuraavat yksinkertaiset korvikset on tarkoitettu erään särövuorikristallikaulakorun pariksi. 

Jäälyhty. Särövuorikristallia ja sterlinghopeaa.

Viimeisenä tällä kertaa estradille päätyvät esittelemättä jääneet, isoista (10 x 14 mm) vuorikristalleista tehdyt yksinkertaiset korvikset. Nämä vuorikristallit ovat livenä lumoavan kauniit!

Aura. Vuorikristallirondellit, Swarovskin kristallit (sävyn nimeä en muista - olisiko Chrystal Satin?) ja sterlinghopea.

6 kommenttia:

katri kirjoitti...

Ihania korviksia kaikki. Mukavasti olet saanut erinäköisiä kauniita korviksia aikaan helmellä ja parillä hopeaosalla. Erityissuosikit ovat Aura, kun vuorikristalli uppoaa aina ja Sinua kohti. Ne vaan on niin nätit.

inkku kirjoitti...

Ihanaisen herkät nuo ekat korvikset! Tykkään kyllä muistakin, erityisesti Aura puhuttelee. :)

Ehdit ihan hyvin mukaan ÄHHiin, eihän mikään pakko ole tehdä korua joka päivä, ihan omaan tahtiin ja fiiliksen mukaan. :)

Akvis kirjoitti...

Ihania korvakoruja! Sopivat taas hyvin tähän vuodenaikaan.

Ihailen noita valokuvaustaitojasi myös!

nellen kirjoitti...

On ihania koruja! Tosi jännät noi ekat korviskoukut, olispa kiva nähä miltä sellaiset näyttää korvissa!

Dun postauksia on tosi kiva lukea, tykkään kun liität runoja mukaan. Kuvailethan myös eilen tekemäsi korvikset?? 8)

Mags kirjoitti...

Sinua kohti, ai miten hienot <3 Toki kaikki!

Unknown kirjoitti...

Hienoja joka ikinen, yllättäen näin hematiitissa jotain kiehtovaa. En yleensä erityisemmin pidä siitä. Ja vuorikristalli toimii aina ;)