maanantai 19. lokakuuta 2009

Korvakorusatoa

Loma meni lähes ilman koruilua - viikonloppuna tein sentään muutamat korvakorut, jotka ovat odottaneet ulospääsyä pääkopastani jo jonkin aikaa. Niissä on kaikissa ne wigjig.comin mallin mukaan tehdyt paper clip -koukut. Kaikki runot on poimittu nuoruusvuosieni runovihosta, ja niillä on minulle itselleni suuri merkitys. Siispä enemmittä puheitta...

Jos minulla olisi muistoja,
en sulkisi niitä yöksi.
Antaisin niiden olla auki ja tuoksua.

                   (Paavo Haavikko)


Jos minulla olisi muistoja. Iiiiiihanat 8-milliset fasettihiotut ametistit, sileät hopeiset helmihatut, Swarovskin kristallit (joiden sävy on todellisuudessa aavistuksen lähempänä ametistin sävyä kuin kuva antaa ymmärtää), sterlinghopeaa.

Seuraavien helmien muoto toi jotenkin mieleen kiinalaiset lyhdyt, ja siksi mielestäni korut ansaitsivat kiinalaisen runoilijan runosta poimitun nimen.

Elämä on unta:
malja virralle ja kuulle.

                      (Su Tung-P'o)


Malja virralle ja kuulle. Helmiliinalta ostettuja suloisia mystisiä kvartsirondelleja, Balin hopeaspacerit ja sterlinghopeaa.

Pidän pelkistetyistä runoista (ja useimmiten myös pelkistetyistä koruista). Kuinka yksinkertaisilla sanoilla voikaan luoda vahvoja mielikuvia:

Puiden lehvissä
jumala tanssii miekaksi,
ruusuksi miekka,
lehdiksi ruusu.
On kesä 1958
ja sinä olet pitkällä matkalla.

                    (Mirkka Rekola)


Lehdiksi ruusu. Tampereen Bohemia-kaupasta hamstratut Swarovskin kristallit (melko isot, korkeus silmämääräisesti yli 10 mm) ja sterlinghopeaa.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä jotain ei-itse-tehtyä, mutta ah-niin-kaunista: toissa viikonloppuna Tampereen antiikki- ja keräilymessuilta tekemäni hankinnat eli vanhuuttaan vihertävä pronssisormus ja alpakkahaarukasta tehty rannekoru (minulla oli tekijän nimi lapulla, mutta hukkasin sen... *punastuu* - jos joku tunnistaa kädenjäljen, laittakoon vinkkiä).


4 kommenttia:

katri kirjoitti...

Kauniita korviksia kaikki. :) Noista eka pari on kyllä eniten mun värinen. oikeastaan aika täydellisesti mun värinen.

Unknown kirjoitti...

Toi korvakorujen malli on ihana. Alpakka lusikka, haarukka ja muita vastaavia koruja tekee jo aika moni. mm. Jaana Tuomisto, Laurase.com sivuilla on jotain ja ylen sivuilla oli just juttua sellaisesta kuin Mervi Porrassalmi. Tän viimeksi mainutun bongasin ylen keskisuomen uutisista. Oliskos ollut joku näistä??

Akvis kirjoitti...

Näiden korujen äärelle on helppo pysähtyä mietiskelemään valitsemiasi runoja.

Hieno erikoisväri noissa vihreissä kivissä! Noiden korvisten muodot hivelee muutenkin silmää.

Anonyymi kirjoitti...

Inhania nuo korvakorut ja tuo pitkä koukkumalli!
Vihreä arkeen ja lila piristämään päivää!
Ja tuo haarukkakoru on aivan yliveto!

*marjon koruilut* ; )