lauantai 17. huhtikuuta 2010

Puolukka

Eräs asiakas tilasi minulta pitkän kaulakorun kirkkaanpunaisista kivistä. Yritin etsiä jostakin sopivan värisiä ja kokoisia koralleja tai muita kiviä, mutta en onnistunut löytämään niitä muualta kuin joistakin tukkukaupoista, joissa minimitilauserä oli 200 nauhaa... (Niin helmihullu minä en vielä ole!) Niinpä päädyimmekin tekemään korun punaisista lasihelmistä. Asiakas tykästyi päällivärjättyihin puolukanpunaisiin lasihelmiin, ja teimme korun niistä. Kuva paljastaa armottomasti siellä täällä pilkahtelevat helmien vaaleat ala- ja yläpinnat, josta en tilatessani tiennyt, mutta onneksi sitä ei kaulassa huomaa.

Puolukka. Lasihelmet, sterlinghopealukko.

Asiakas tilasi koruun myös korvikset. Tein hänelle kaksi mallivaihtoehtoa, joista hän valitsi vasemmanpuoleisen.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kukka, leikki, uni.

Nyt on muutot muutettu ja kämmenestä nahat rullalla liiallisesta ruuvimeisselin käytöstä - olen nimittäin viime päivät koonnut uusia huonekaluja oikein urakalla (kuka käski ostaa apteekkarinlipaston...!). Koruhommille ei ole jäänyt aikaa, mutta tässä on yksi tilaustyö, joka jäi maaliskuussa esittelemättä. Laitan lähipäivinä toisenkin esittelemättä jääneen työn näytille, kunhan ehdin.

Seuraavaa settiä tehdessäni mieleeni tuli koko ajan P. Mustapää alias Martti Haavion hurmaava, kepeä runo, jossa viitataan Shakespearen Kesäyön unelmaan (tai Kesäyön unihan se taitaa nykyään olla).

Selitys

Sinä etsi, sanottiin,
ei pinnalta, vaan alta,
ja filosofialta
ano viisaus laulusi säkeisiin.

En tehnyt niin.

Minun laulussani on
vain kuva kaivattuni
ja kukka, leikki, uni.
Puck. Oberon.

                  (P. Mustapää)

Kukka, leikki, uni. Kaulakoru, rannekoru ja korvikset taottua hopeaketjua, sterlinghopeaa ja kolmenvärisiä Swarovskeja (kirkkaita, ametistin ja vaalean ametistin värisiä). (Yritin käsitellä pois keinovalon tekemiä kullanvärisiä heijastuksia ketjusta, mutta niitä on näköjään vähän jäänyt jäljelle. Ketju on oikeasti kirkkaan hopean värinen.)