tiistai 29. syyskuuta 2009

Pullonkorkkikoruja

Viime keväänä innostuin tekemään oikein urakalla koruja pullonkorkeista. Siis todellakin innostuin - koruja taisi olla lopulta lähes 90!







Pahoittelen kuvissa siellä täällä roikkuvia hintalappuja - korut lähtivät valmistuttuaan hetkeksi kirpputorille, jossa niitä menikin kolmisenkymmentä kappaletta kaupaksi. Onneksi ehdin kuvata koko satsin ainakin joten kuten ennen kirppisreissua. Nimesin sarjan Kruunukoruiksi, koska kruunukorkeistahan ne on tehty. Ai niin, ja täytyy muistaa antaa kunnia sille, jolle se kuuluu: idean pullonkorkkikoruihin sain Sherri Haabin kirjasta Designer Style Jewelry.

Kaikki jäljellä olevat löytyvät Flickristä, mutta tässä joitakin maistiaisia. Seuraavat kolme korua ovat minun! Ensimmäisen korun kuva on antiikkiliikkeestä löydetty vanha valokuva tuntemattomasta naisesta, jonka ilmeeseen ihastuin - on se niin tuima (en ole ihan varma, välittyykö tuo tuimuus ottamastani kuvasta, vähän taitaa heijastus tehdä tepposiaan)! Tämä lienee minun alter egoni, ja nimensäkin se on saanut minulta - Johanna on toinen nimeni. Nimessä ei ole mitään vikaa, mutta suhtautumiseni siihen on ollut hieman ristiriitainen: se on osa minua, mutta jostain syystä en ole koskaan tuntenut itseäni täysin Johannaksi. Ehkä se siksi sopiikin kuvastamaan sitä minussa asuvaa toista...


Johanna. Kenkä on löytö antiikkimessuilta ja ketju kirpputorilta. Koru oli ensimmäistä kokeiluerää, eikä se ole teknisesti täydellinen: kuvan päällä oleva liimaus on vähän röpöläinen. Mutta pidän tästä kovasti, se on suosikkikorujani!

Ja täytyyhän opettajalla joku kukkokoru olla. Tämä kukko on peräisin joko venäläisestä tai tsekkiläisestä postimerkistä, en enää muista. Leimasta näkyy katkelma "PXY", kertokoon joku viisaampi, jos tietää.


Aapiskukko. Kukkoriipus on pronssia, ja ostin sen Huuto.netistä.

Kolmatta omaa korkkikoruani pidän silloin, kun olen hempeällä mielellä...


Sonja. Kun olin lapsi, annoin kaikkien nukkejeni nimeksi Sonja, siitä nimi.

Sitten vielä muutamia poimintoja. Osalla on nimi, osalla ei, väkisin en ole yrittänyt kaikille keksiä nimiä. Kuvat on leikattu postimerkeistä, vanhoista mainoksista, ilmaisista clip art -kuvista, tulitikkurasioiden etiketeistä (keräilykamaa, hyi minua pikku tuholaista!) jne.


Marlene.


Audrey ja Gary.


Shopping.


Tällä naisella on hurmaava ilme. Korun liimapinta on valitettavasti hiukan vaurioitunut.



Cover Girl.

Ei enempää tällä kertaa, jottette vallan tukehdu, laitan myöhemmin lisää... Mikä oli suosikkisi?

7 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Mielettömän hauska idea<3 Johanna&ihana kenkäriipus lumosi kuin myös kukkokoru värikyydellään. Ja monta, monta muuta.

katri kirjoitti...

Oih! Nämähän on tosi kivoja.

Jane Myrsky kirjoitti...

Pirteitä :D
Kukkokoru minun suosikki, jotenkin nuo sävyt ja muodot puhuttelee, on jutelleet jo kauan :D

Mags kirjoitti...

Mainioita, aivan mainioita!
Suosikkini olisi kai näistä Sonja ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Kekseliasta ja luovaa. Kauniita. t:pikkutikko

Miira kirjoitti...

Kiitos, rakkaat immeiset! Jeee, tapaahan siuta, pikkutikko, edes virtuaalisesti! :)

Akvis kirjoitti...

Nämä on tosi hauskoja! Uskaltanen myös kokeilla samaa ideaa, kun olen nähnyt näitä korukirjoissa. Kuvathan on aina erilaisia. :-)

Yritin valita suosikkiani, mutta en osannutkaan tehdä päätöstä! Kaikki ovat niin kivoja!